
Vara este perioada propice pentru renovarea locuinței, iar izolația acesteia este una dintre prioritățile multor persoane interesate de costul facturilor la încălzire și la răcire. Una dintre modalitățile de izolare termică, care începe să capete popularitate și la noi în țară, este cea cu spumă poliuretanică.
Tocmai de aceea, în continuarea acestui articol îți prezentăm criteriile de care este bine să ții cont atunci când cauți firme izolații cu spumă poliuretanică.
De ce să alegi spuma poliuretanică pentru izolația casei?
Te-ai decis să alegi spuma poliuretanică pentru izolația casei? Atunci noi îți reamintim care sunt avantajele de care vei beneficia, unul dintre cele mai importante fiind factorul de transfer termic – λ = 0.022 – 0.028 W/m*K, cu până la 50% mai bun decât la materialele obișnuite, utilizate la izolația exterioară a casei.
Aceasta creează o etanșare perfectă a casei, fără să creeze punți termice, astfel încât nu vei pierde căldură. Totodată, atunci când alegi spuma cu celulă închisă, îți asigură și o izolare fonică, astfel încât zgomotul orașului sau al vecinilor nu te va mai deranja.
Un alt avantaj al spumei constă în faptul că împiedică acumularea de umezeală sau mucegai, spre deosebire de alte materiale de izolare. Nu în ultimul rând, aceasta are o durabilitate ridicată, motiv pentru care odată ce este aplicată, izolația se va menține o perioadă îndelungată, în timp ce tu beneficiezi de o eficiență termică sporită.
Criterii de alegere a unor firme izolații cu spumă poliuretanică
Cu atât de multe firme izolații București, disponibile pentru izolarea termică a caselor, sigur te întrebi cum faci alegerea corectă? Care sunt criteriile de care să ții cont pentru a beneficia de materiale de calitate, aplicate corect și o durabilitate ridicată a lucrării? Noi îți prezentăm 3 criterii menite să te ajute în alegerea corectă, după cum urmează:
- Experiența firmei
Experiența unei firme izolații București este esențială, întrucât garantează abilitatea acesteia de a evalua corect nevoile de izolare ale clădirii tale, respectiv grosimea și tipul potrivit de spumă, pentru a asigura o izolație eficientă, care să îți ofere performanțele energetice de care ai nevoie.
Aplicarea corectă a spumei, este, de asemenea, importantă, astfel încât doar un personal instruit și calificat va ști cum să pregătească suprafețele și să aplice uniform spuma, pentru a asigura calitatea izolației.
- Materiale de calitate
La prima vedere, există două tipuri de spumă poliuretanică, respectiv cu celulă închisă și cu celulă deschisă, însă în realitate pe piață sunt disponibile multe subcategorii. Ca atare, calitatea materialului poate diferi foarte mult și este cel care face diferența între o lucrare performantă, care să justifice investiția.
De aceea, îți recomandăm să nu optezi pentru firma care oferă cele mai mici prețuri, ci pentru cea care îți garantează materiale de calitate.
- Tipul de material utilizat
Ultimul criteriu de care îți recomandăm să ții cont este tipul materialului utilizat. Unele firme neserioase îți pot oferi o izolație cu spumă poliuretanică cu celulă deschisă la preț de celulă închisă, dat fiind faptul că spuma cu celulă deschisă poate avea densități mai mari de 8-10kg/mp.
Ce poți face însă, pentru a evita astfel de confuzii, este să soliciți fișa tehnică a materialului. Aceasta include informații relevante, precum coeficientul de conductivitate termică, dar și densitatea spumei. Cu cât densitatea este mai mare, cu atât spuma dispune de mai multe celule închise și îți oferă o izolație mai bună.
Ia în considerare aceste detalii pentru a beneficia de o izolație performantă a casei tale, prin care să poți reduce costul la facturile de încălzire, dar și la cele de electricitate de pe durata verii.
Nu uita că într-o mansardă obișnuită poți pierde în jur de 40% din căldura casei tale. Tocmai de aceea este atât de important nu doar să îți izolezi casa, ci și să alegi corect firme izolații cu spumă poliuretanică, care să îți ofere cele mai bune soluții, adaptate nevoilor locuinței casei tale.